Haber

Erdoğan: “Bazı Arkadaşlar ‘Cumhurbaşkanı Faiz Politikalarında Ciddi Değişiklik Yapacak mı’ Gibi Hatalara Düşmesin. Burada Ben Aynıyım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı arkadaşlar ‘Cumhurbaşkanı ciddi faiz değişikliği yapacak mı’ deme hatasına düşmesinler” dedi. Ben burada aynıyım bankasıyla çöpe atsın diye anlaştık hayırlı olur dedik bu durumda da enflasyonu tek haneye indirme kararlılığımızı ilan ettik neye dayanarak bunu söylüyoruz? hani başbakanlığım döneminde biz (enflasyonu) tek haneye indirdiğimizde faiz 4.6, enflasyon 6.2 idi.O zamanlar bunları yine birlikte yapardık şimdi de Bakanımıza anlattık. bunu bire bir şeklinde birlikte yapmak lazım.Biz o zamanlar ‘düşük faiz, düşük enflasyon’ teorisi ile çalışıyorduk.Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, birebir görüşteyim ve şu Bunu bu şekilde başarabiliriz, inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İletişim Başkanlığı bugün Erdoğan’ın sorulara verdiği yanıtları internet sitesinde yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanlığından yaptığı açıklamada, görüşmelerde Ermenistan ile normalleşme süreçlerinde kaydedilen mesafeleri değerlendirdiklerini vurgulayarak, Azerbaycan-Ermenistan ortasında barış sürecinin ilerlemesinin normalleşmeye önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerine ilişkin Erdoğan’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Azerbaycan ile Stratejik İşbirliği Kurulu ve Karma Ekonomik Kurul gibi sistemlerimizi işleterek ikili ilişkilerimizde yakaladığımız ivmeyi sürdürmek istiyoruz. Başta Türk Devletleri Örgütü olmak üzere bölgesel işbirliği ve istişare sistemlerimizi daha da güçlendireceğiz. Azerbaycan ile Türk dünyasının birliği ve istikrarı için çalışmaya devam edecektir.Seçimler sonrasında yaptığımız bu tarihi ziyaretin mevcut dayanışmamızı pekiştirdiğine inanıyorum.”

Erdoğan’ın yeni dönemde izlenecek dış politikaya ilişkin sorusuna, “Gelecekte de tüm dünyayla bağlarımızı rahat ve yalın bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Diyalog ve diplomasiyi bir araç olarak kullanarak inisiyatif alacağız. bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarın hakim olması için ne gerekiyorsa önceliklidir.” Bunu yapmayı umuyoruz ve yapmaya çalışacağız. Bu olağan temelde milletimizin haklarıyla birlikte tüm insanlığın haklarını, yasalarını ve ortak çıkarlarını savunmak asli sorumluluğumuz olacaktır.”

“KARABAĞ DAHİL OLMAK ÜZERE AZERBAYCAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ BİLEBİLECEĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI BU ANLAMDA ÖNEMLİDİR”

Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılımı, Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ve Zangezur Koridoru’na ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Bu törende sadece Başbakan Paşinyan ile görüşebildik. Davetimize icabet ettiği için kendisine şükranlarımızı sunduk. Davetimize icabet ettiği için de bu görüşmemizde kendisine şükranlarımızı sunduk. Karabağ dahil Azerbaycan’ın bütünlüğü bu anlamda değerliydi.Doğal olarak bunu tanımaları onlar için değerli bir gelişme.Ama az önce de belirttiğiniz gibi Ermenistan’da Paşinyan’a karşı alınan durum da çok değerli.Paşinyan şimdiye kadar Bu konuda geri adım atılmadı.Zangezur Koridoru’na gelince, bu Ermenistan’ın sorunu değil.Zangezur “Koridor İran’ın sorunu. Yani nüfusu ezici bir çoğunlukla Müslüman olan iki ülke. İran’ın burada böyle bir durumda olması hem Azerbaycan’ı hem de bizi üzüyor. Aslında onları da üzmesi gerekir. Burada da vagon başı ücretler.” “Maalesef çok yüksek. İnşallah kısa sürede bu sorunu aşacağız. Buna olumlu yaklaşsalardı bugün Türkiye-Azerbaycan-İran hem karayolu hem de demiryolu ile birbirine entegre olur ve belki de Pekin-Londra hattı açılırdı.”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde açıklanan demiryolu projesiyle ilgili sorusuna, “Kılıçdaroğlu demiryolu, yol falan bu işlerden anlamaz. Biz bu İpek Yolu’nu Çin ile yıllar önce konuştuk. Çin’i bilirsiniz. Türkiye’de İpek Yolu Projesi var, ben de o daveti kabul ettim ve bu hala devam eden bir şey, bunu bir yerden duymuş, öyle dersem herhalde buradan biraz oy alırım, diye düşündü. ne olduğu belli.”

Açıklamada, Erdoğan’ın Temmuz ayında Litvanya’nın Vilnius kentinde yapılacak NATO zirvesine katılacağını söylediği kaydedildi. Bir basın mensubuna İsveç’in NATO üyelik sürecinde Türkiye’den olumlu bir beklentisi olduğunu hatırlatan Erdoğan, “İsveç’in beklentileri bizim bu beklentilere uyacağımız anlamına gelmiyor. Öncelikle İsveç’i bizim için sıraya koymalıyız. Görevini yapmak zorundadır” diyen Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İstanbul’da yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

“CUDİ, GABAR, TENDÜREK, BESTLER DERELER’DE BİZ BU TERÖRİSTLERİN GİRİŞİNE ANAYASAYLA, YASAYLA MI GİRDİK? HAYIR”

“Bizim kendisine söylediğimiz şuydu, bizden İsveç’in beklentilerine cevap vermemizi bekliyorsanız, öncelikle İsveç’in bu terör örgütünün bir zamanlar yaptığını yok etmesi gerekiyor. Stoltenberg bunları bize anlatırken maalesef teröristler sokaklarda gösteri yapıyordu. yine o dönemde İsveç’te.Daha sonra İbrahim Bey o görüntüleri muhatabına göndererek ‘Cumhurbaşkanımız şu anda Stoltenberg ile görüşüyor ama İsveç’te yine teröristler gösteri yapıyor’ dedi. Diyelim ki ‘Doğru söylediniz ve bu teröristlere sokakta gösteri yapma fırsatı vermediniz. Yeterince niyetle, iyi niyetle yaklaşalım’ diyelim. Ne yapar? Kolluk kuvvetlerinin görevi onları durdurmaktır.

Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Dereler’de bu teröristlerin inine anayasayla mı, kanunla mı girdik? Hayır. Zaten kanunlarda ve anayasalarda kolluk kuvvetlerine tanınan haklar var. Bu hakları kullanın. Bu hakları kullanmayacaksınız, bize ‘Gelin İsveç’i NATO’ya alın’ diyeceksiniz. NATO’nun terörle mücadele ayağı nerede? NATO bununla bir kez ilgilenmeli. Bunu hallettikten sonra Vilnius’tayız falan diyip “el bebek gül bebek” diyemeyiz. Bugün Başdanışmanım Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç; İsveç, Finlandiya ve NATO heyeti ile Daimi Ortak Mekanizmanın dördüncü toplantısını yapacak. Onlara şu mesajı verecek zaten; ‘Yani bu Cumhurbaşkanımızın görüşü, kesinlikle Vilnius’ta farklı bir şey beklemeyin.'”

“DÜŞMANLARIMIZI ÇEKMEK İÇİN DEĞİL, AZALTMAK İÇİN VARIZ”

Erdoğan, bir basın mensubuna Türkiye-Yunanistan ilişkilerini sorarak, “Miçotakis seçimden sonra bizi aradı ve tebrik etti. Öyle bir süreçti ki. Dolayısıyla Vilnius’ta böyle bir şey olursa görüşmekten çekinmeyiz. Biz iki komşu ülkeyiz. “Yeter.” Zaman zaman karşılıklı mesajlar gelmediği sürece çatışmaları artırmaya değil azaltmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla onunla da orada görüşüyoruz. Tabii ki, burada bir şey var. Söyleyecek belirli şeylerimiz var. Nedir? “Sayın Başbakan, bu silahlanmayı bırakın. Nereye gidiyorsunuz? Amerika size sürekli bir sürü silah veriyor. Bedava verdiği için mi alıyorsunuz, yoksa para pul istemediği için mi böyle alıyorsunuz? ?’ Muhtemelen bunları birlikte konuşacağız. Bilin ki biz düşmanlarımızı çoğaltmak için değil, azaltmak için varız. Burası Türkiye, bu Erdoğan.”

“BAZI ARKADAŞLAR ‘Cumhurbaşkanı Faiz Politikalarında Önemli Bir Değişikliğe mi Gidiyor’ KONUSUNDA YANLIŞ BİR KONUYA DÜŞMÜYOR”

Açıklamaya göre Erdoğan yeni dönemde başvuracak. ekonomiPolitikaları, asgari ücret ve memur maaşı artışları hakkında şunları söyledi:

“Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de elbette ekonomi her zamanki güçlenme beklentisini sürdürüyor.

Bu bahislerle ilgili olarak da finans sektörümüzü güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Finans sektöründe kaynak aramaya devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bankalarla ilgili bir düşüncemiz yok. Bankacılık bölümümüz aslında güçlü. Ama bütün sorun şu ki, mali yönetimi güçlendirelim ve mali yönetimi güçlendirerek enflasyon oranını bir kez daha aşağı çekelim.

Bazı arkadaşlar ‘Cumhurbaşkanı faiz politikasında ciddi değişiklik yapacak mı’ yanılgısına düşmemeli. Ben burada aynıyım. Ancak Hazine ve Maliye Bakanımızın şu anki niyeti noktasında, normalde burada atacağı adımları Merkez Bankası ile hızlı ve kolay bir şekilde atacağını kabul ettik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde kararlılığımızı da beyan ettik. Enflasyonu tek haneye indirmek için. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz benim başbakanlığım döneminde (enflasyonu) tek haneye indirdiğimizde faiz 4,6, enflasyon 6,2 idi. O zamanlar bunları yine birlikte yaptık, şimdi de Sayın Bakanımıza bunları anlattık. Tıpkı formda olduğu gibi, birlikte yapmalıyız. O zamanlar ‘düşük faiz, düşük enflasyon’ teorisiyle çalışıyorduk. Şimdi birebir anlayışla çalışıyorum, birebir görüşteyim ve bu formda bunu başarabileceğimize inanıyorum.

“GÜCÜMÜZÜ ASGARİ ÜCRETTE GÖSTERECEĞİZ”

Minimum fiyat için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çalışanımız bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda üzerinde çalışıyoruz, inşallah en kısa zamanda bir karar vereceğiz. Temmuz ayında yapılacak müzakerelerde memur maaşlarına ilişkin adım da atılacak.”

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ı atamasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“MERKEZ BANKASI’NDA KADIN YÖNETİCİSİMİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

“Böylece bir göreve geldim, ne yapıyorum, ekibimle geliyorum, bakan arkadaşlarımı seçiyorum, inceliyorum ve bununla da kalmıyor, farklı isimler üzerinde de çalışıyorum ve buna göre kabinemi oluşturuyorum. kabine, bütün bakan arkadaşlarım şu anda kendi bakanları, bakan yardımcılarını önüme getirdiler ve ben o bakan yardımcılarını onlardan aldıktan sonra, onlar hakkında da istihbaratla bir çalışma yaptım, bunların hepsini araştırıyoruz.

Ne yazık ki, bazı çok garip saldırılar var. Bir bakıyorsunuz bu saldırılara, aman Allahım ne uyduruyorlar? Artık normaliz yani iğne deliğinden geçtik bunları çok yutmuyoruz ama çalışıyoruz, yapıyoruz. ve bu kardeşimizin başarısını bize ilettiler, dediler. Goldman Sachs’tan, oradaki bankacılık ve finans sektöründeki çalışmalarına kadar bu durumları konuştular. ve Merkez Bankası’nda bir kadın yöneticimiz olması gerektiğini düşündük. Bu adımı iyi attık. Kendisine beklentilerimizi de anlattık. Bu adımlarla hem Hazine ve Maliye Bakanımız hem de Merkez Bankası Başkanımız bizi mahcup etmeyecek ve güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.”

“AK PARTİ KAPTANIYIM, AK PARTİ’Yİ BANA SORUN”

CHP’deki değişim tartışmalarının sorulması üzerine Erdoğan, “Ben o partinin kaptanı değilim, kayıkçısı da değilim. Ben AK Parti kaptanıyım, AK Parti’yi bana sorun. Kılıçdaroğlu’nu yakalayınca ona sorun” dedi. dedi.

Erdoğan’ın anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin değerlendirmesi şöyle aktarıldı:

“Görevi arkadaşlara veriyorum, arkadaşlarımız küme liderleriyle veya başkan yardımcılarıyla toplantılar yapıyor. ‘Böyle bir anayasa değişikliğine ne dersiniz?’ Böyle bir anayasa değişikliğine ‘evet’ derlerse muhalefetle neden anayasa değişikliğine gitmeyelim Bizim unsurumuz ailedir Aile konusunda hassasız İki, Aile ve Gençlik Bankası çok değerlidir. .Bu konuyu aynı şekilde kendilerine geri getireceğiz.Onlar olumlu yaklaşırsa biz de adım atacağız.Yani bunların bir kısmı anayasal değişiklik, bir kısmı da yasal düzenleme gerektiriyor.Ve soruna gelince Muhalefetin anayasa değişikliği gerektiren konulara ‘evet’ deyip geçemeyeceği konusunda maalesef o konuda pek iyimser değiliz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort