Haber

13 Ülkeden 570 Bisikletçi 30 Nisan Pazar Günü Antalya Kemer’de “İyi Elçi Olacak” Paralimpik ve Tandem bisikletçiler de AKRA Gran Fondo’da pedal çevirecek

AG Tohum tarafından sağlanan AKRA Gran Fondo, 30 Nisan 2023 Pazar günü Kemer Olbia Park’tan Start alacaktır.

Yarışa katılan bisikletçiler, deprem bölgesindeki çocuklar için pedal çevirecek. Kurumun kayıt gelirleri ve sponsorların katkılarıyla satın alınacak 700 bisiklet, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle depremzedelere dağıtılacak.

AG Seed tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya, yeşilin her tonuna tanık olunan Antalya’nın Kemer ilçesinde iki eşsiz parkurla beşinci yılında 13 ülkeden 570 bisikletçiyi ağırlayacak. Kusursuz denizi, tabiat parkları ve çok daha fazlasıyla dünyanın en bilinen tatil destinasyonlarından biri olan Kemer’de yapılacak amatör yol bisikleti yarışının basın toplantısı AKRA Otel’de gerçekleştirildi. 30 Nisan Pazar günü Kemer’de gerçekleştirilecek olan AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Seed 2023’te bisikletçiler, Kemer’in uçsuz bucaksız kumsallarından başlayıp rahatlık için pedal çevirerek Akdeniz’in eşsiz coğrafyasına tanıklık edecekler.

İlki 2018 yılında Argeus Travel & Events ve Seven Links tarafından, AKRA Hotels’in ana sponsorluğunda ve AG Tohum’un desteğiyle düzenlenen, ülkemizde bisiklet kültürünün gelişimine her geçen yıl artan bir ilgi ile katkı sağlayan organizasyon. , Akdeniz’in en gözde turizm noktalarından biri olan Kemer’de yüzlerce bisikletçiyi buluşturacak.

Almanya’dan Mısır’a, Belçika’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Ukrayna’ya dünyanın farklı yerlerinden bisikletçiler; Geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen deprem felaketinden etkilenen çocuklar için pedal çevirecek. “Pedallar Hayırlara Dönecek” mottosuyla bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinlikten elde edilecek kayıt gelirleri ve sponsor katkılarıyla satın alınacak 700 bisiklet, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle depremzedelere dağıtılacak. TC Gençlik ve Spor Bakanlığı.

Dünyanın birçok yerinden bisikletçilerin emeği her yıl olduğu gibi nefeslerinizi kesecek. Bu değerli kuruluşun basın toplantısını Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (AKTOB) Lideri Kaan Kavaloğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, BHM Otel Yönetim Kurulu Yönetim Lideri Haydar Barut, Corendon Airlines Kurumsal İrtibat ve Pazarlama Müdürü Tuğba Güner, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Lideri Yeliz Gül Ege, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül, Ömür Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özkan, AKRA Gran Fondo Genel Müdür Aydın Ayhan Güney ve AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü A.Haluk Özsevim, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sponsor markaların yanı sıra medya mensuplarının katılımıyla AKRA Otel’de gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AKRA Gran Fondo Antalya’nın turizmin başkentine renk kattığını belirterek, “Spor düzenlemeleri şehrimize dinamizm katarken, turizmi ve tarihi ile öne çıkan Antalya’ya ayrı bir hava katıyor. maliyetler. Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden bisiklet tutkunları, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Kemer’de keyifli bir yarış gerçekleştirecek. Sporun tanıtıma katkısı yadsınamaz. AKRA Gran Fondo sadece doğal güzelliklerimizi ortaya çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda bisiklet camiasının da ilgisini Antalya’ya çekecek. Ayrıca yarışın kayıt gelirleri ve sponsorların katkılarıyla bisiklet alıp depremzedelere hediye etmeyi de çok anlamlı buluyorum. Deprem nedeniyle bu yıl 170 bin kişiyi ağırlayan Antalya olarak depremzedeleri sevindirmek için bu yarışı sosyal bir projeye dönüştürdük. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dileriz.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Antalya’nın eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu hatırlatan Cansel Tuncer, “AKRA Gran Fondo Antalya gibi spor organizasyonları Antalya’nın güzelliklerinin tanıtılmasında önemli bir yere sahip. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’ya değer katan kültür, sanat ve spor organizasyonlarını destekliyoruz. AKRA Gran Fondo, Antalya’da önemsediğimiz organizasyonlardan biridir. Sporcularımız için keyifli bir yarış olmasını temenni ediyoruz.”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in eşsiz güzelliklerine değinerek, “Kemer, spor turizmi için eşsiz bir coğrafyaya ve iklime sahip. Kemer Belediyesi olarak bu konuda her yıl farklı projeler üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu konuda bize desteğini göstermekten hiçbir zaman çekinmeyen Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. AKRA Gran Fondo Antalya’nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya’da son yıllarda yapılan bisiklet düzenlemelerine dikkat çekerek, “Geçmişte geniş kitleler bisiklet sporuna katılmıyordu. Şu anda 5.’si düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya’nın bu noktaya geldiğini görmekten gurur duyuyoruz. Bisiklet turizminin markalaşmasına katkılarından dolayı Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi. terimleri kullandı.

Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı; “Bisiklet ile ilgili tüm organizasyonları her zaman destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Antalya’yı ileride daha büyük uluslararası organizasyonlarda da kendi ekibiyle görmek dileğiyle. Bu yarışta emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (AKTOB) Lideri Kaan Kavaloğlu, sporun Antalya turizmine çeşitlilik kattığını belirterek, “Bilindiği üzere her yıl yüzlerce futbol takımı Antalya’ya kamp yapmak için geliyor. Dünya standartlarındaki golf sahalarımızla da binlerce golf tutkununu ağırlıyoruz. Artık bisiklet organizasyonlarının yanı sıra bisiklet takımlarının da kamp tercihi olmaya başladık. AKRA Gran Fondo, Antalya’da spor turizmimizin tanıtımı için önemli bir organizasyon.”

Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV) Lideri Yeliz Gül Ege, spor organizasyonlarının Antalya’nın tanıtımına değerli katkılar sağladığını belirterek, “AKRA Gran Fondo Antalya, turizm başkentinin tanıtımına da nitelikli katkı sağlıyor.”

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Antalya’nın iklimi, doğası ve coğrafi yapısıyla sporcular için değerli bir bölge olduğunu belirterek, “Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayan nitelikli spor organizasyonlarını desteklemeye devam edeceğiz.”

BHM Otel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, AKRA Gran Fondo’nun Antalya’ya değer katan bir marka haline geldiğini belirterek, “Bu yarışta sporculara Kemer’in doğal güzellikleri eşlik edecek. Bu yarışta emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Antalya’nın bisikletin başkenti haline geldiğini vurgulayan Corendon Airlines Kurumsal İrtibat ve Pazarlama Müdürü Tuğba Güner, niyetini şu sözlerle dile getirdi: “Türkiye’de düzenlenen birçok uluslararası spor etkinliğinde olduğu gibi biz de ilk günden beri AKRA Gran Fondo’nun destekçisiyiz. şehrimiz. Corendon ailesi olarak organizasyonun sürekli büyümesinden ve Antalya’yı bisiklet sporunun başkenti yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu tür organizasyonlar ve bisiklet dostu otellerle bisiklet turizmini desteklemeye devam edeceğiz.”

Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özkan, bu düzenlemeyle ilgili duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi; “Dünyanın en güzel şehrinde yaşadığımız için mutluyuz. Şehrimize değer katan bu olağanüstü güzel organizasyon başladığı ilk yıldan bu yana şehrimize ve bisiklete değer katıyor. Bisiklet de şehrimize çok yakışıyor. Antalya Yaşam Hastaneler Grubu olarak sağlık hizmetleri sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Haydar Barut başta olmak üzere şehrimize bu kadar değer katan organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AKRA Gran Fondo Genel Müdürü Aydın Ayhan Güney, “Gran Fondo ile bisiklet yarışlarına katılan amatör sporcu sayısının arttığını görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. AKRA Gran Fondo hem spor sektörünü hem de turizmi olumlu yönde etkileyen çok güzel bir organizasyon. Yarışımızı bu eşsiz coğrafyada, Kemer’de güzel hava eşliğinde bitireceğiz.”

AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü A.Haluk Özsevim; “Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Bizlere öncülük ettiği için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Antalya ilimizde hem özel sektör hem de kamu kurumları ile büyük bir işbirliği içindeyiz ve tüm Antalya yanımızda. Hep birlikte amatör bisiklet yarışlarını çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” dedi.

AKRA Gran Fondo Antalya tarafından desteklenmektedir Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kemer Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ). by AG Seed yarışına Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Airport, Diana Travel, Paloma Hotels, Regnum Carya, Zemzem, Ceysu, Antalya Aquarium, Hayat Hospitals Cluster, Salcano, Shimano ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) sponsor oldu. Birlik (AKTOB), Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KETOB), Kemer Yerel Tanıtma Vakfı (KETAV), Antalya Gazeteciler Derneği (AGC), Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) ve Türkiye Spor Gazetecileri Derneği (TSYD) )) da düzenlemeye destek verenlerin arasında yer aldı.

Ayrıca Toyota Türkiye, düzenlemenin Mobilite sponsoru olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi düşük karbon ayak izi olan Hibrit araçlarla, çocuklarımızın çabalarını ve pedalları yarışa esas olarak desteklemeye devam edecek.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile Kemer koylarından Toros Dağlarına yarışma heyecanı

Turizmin başkenti Antalya’nın en değerli turizm merkezlerinden Kemer’de düzenlenen AG Tohum’un desteklediği AKRA Gran Fondo Antalya, amatör bisikletçilere emek ve adrenalinin yanında parkuruyla da eşsiz bir manzara sunuyor.

98 kilometre ve 49 kilometre olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilecek yarış, Kemer’in ikonik denizi ve ormanları ile mavi ve yeşil bir etap deneyimi yaşatıyor. Deniz, dağ ve çam ormanlarının birleştiği doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kemer, zenginliğiyle her yıl yüzbinlerce misafirin tercih ettiği bir destinasyon. Birbirinden değerli antik kentlerin yanı sıra doğasıyla da iç içe olan Kemer, tarih meraklıları için de değerli bir destinasyon.

98 km’lik AKRA parkurunun başlangıç ​​ve bitiş noktası Kemer Olbia Park olacak. 30 Nisan Pazar günü saat 08:00’de başlayacak bisikletçiler, Kemer’in değerli turizm beldeleri Göynük ve Beldibi istikametinde yolculuk edecek. Antalya’nın en keyifli manzarasına sahip bu yolda bisikletçiler, mavi ile yeşilin buluştuğu keyifli bir rotada sağda Akdeniz’in masmavi, solda ise yemyeşil Toros Dağları’na eşlik edecek. Göynük ve Beldibi’nin ardından Antalya’da Sarısu Plajı’nın ardından Konyaaltı semtinden geçerek Altınyaka yolunda tırmanışa başlayacak bisikletçilere bu kez Antalya manzarası eşlik edecek. Altınyaka’nın ardından bisikletçiler Hisarçandır’da bisikletçilerini tam anlamıyla saran yeşil bir etap ile karşılayacak. Hisarçandır’dan sonra Üçoluk ve Ovacık’ı geride bırakan pedallar, Kemer’e doğru hızlanacak. Kesici Boğaz Kanyonu’nu ve ardından Beydağları Sahil Milli Parkı’nı geçen bisikletçiler, Çamyuva’yı geçerek Kemer’e ulaşacak ve Kemer Olbia Parkı’nda son bulacak. Uzun parkurun toplam tırmanışı 2.000 m+ olacaktır.

AG Tohum tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya’nın 49 km’lik etabının startı ve bitişi Kemer Olbia Park’ta yapılacak. 08.30’da başlayacak pedal çevirmeler, Kemer-Antalya yolunda hızlı bir şekilde devam edecek. Kusursuz bir yolda Beldibi istikametinde seyahat eden bisikletçilere yine deniz, dağ ve orman manzarası eşlik edecek. Beldibi-Bahçecik’ten U dönüşü yaparak Kemer’e dönecek olan bisikletçiler, Beydağları Sahil Milli Parkı ve Çamyuva’yı geçerek Kemer Olbia Parkı’nda sona erecek. Kısa parkurun toplam tırmanışı 537 m+ olacaktır.

Birbirinden heyecanlı iki etapta pedal çevirecek sporcular; tertemiz havayı, denizi, ormanı ve dağları kucaklayacak. Türkiye’nin en keyifli iklimi ve doğasına sahip olan Kemer, sporculara adrenalin dolu bir hafta sonu sunacak.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023 yılında 18 kategoride 570 bisikletçi yarışacak. Paralimpik ve Tandem bisikletçiler AKRA Gran Fondo’da pedal çevirecek…

UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu kurallarına göre düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Seed 2023, 13 ülkeden 513 erkek ve 57 kadın olmak üzere 570 bisikletçiden oluşuyor.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Gürcistan, İngiltere, Kazakistan, KKTC, Mısır, Türkiye, Rusya Federasyonu, Slovenya, Tuvalu ve Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeden 18 kategoride yarışacak 570 bisikletçinin dağılımı şöyle olacak: aşağıdakiler:

AKRA 98 km parkurunda Elite Men (18-34), Master Men (35-39), Master Men (40-44), Master Men (45-49), Master Men (50-54), Master Men ( 60-64), Usta Erkekler (65+), Seçkin Bayanlar (18-34), Usta Bayanlar (40-44), Usta Bayanlar (45-49), Pro Erkekler kategorilerinde 191 sporcu yarışacak.

AG Tohum’un 49 km’lik parkurunda 379 bisikletçi; Genç Erkekler (16-17), Elit Erkekler (18-34), Usta Erkekler (35-39), Usta Erkekler (40-44), Usta Erkekler (45-49), Usta Erkekler (50-54), Usta Erkekler (55-59), Usta Erkekler (60-64), Usta Erkekler (65+), Seçkin Kadınlar (18-34), Usta Kadınlar (35-39), Usta Kadınlar (40-44), Usta Kadınlar (45- 49), Usta Bayanlar (50-54), Usta Bayanlar (55-59) Paralimpik ve Tandem kategorilerinde yarışacak. Paralimpik kategorisinde 5 bisikletçi yarışırken, Eş Pedal Derneği ve Gaziantep Belediyespor Kulüplerinden 15 grup görme engelliler için özel olarak ürettikleri iki kişilik bisikletleriyle Tandem kategorisinde yarışacak.

Eşsiz doğası, keyifli bisiklet yolları ve alternatif spor aktiviteleri ile son yıllarda spor turizminin en değerli bölgelerinden biri olan Kemer, AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023 yarışı ile bisiklet festivaline bir kez daha ev sahipliği yapacak. ve bu yıl pedallar ustalık için dönecek.

Organizasyonun programı aşağıdadır.

29 Nisan 2023

10:00 – 22:00 Yarış kiti teslimi – Kemer Olbia Park

10:00 – 19:00 EXPO – Kemer Olbia Parkı

20:30 – 21:00 Teknik Toplantı – Kemer Olbia Park

30 Nisan 2023

07:30 – 17:00 EXPO – Kemer Olbia Parkı

06:00 – 07:30 Yarış kiti teslimi -Kemer Olbia Park

08:00 AKRA Pisti (98 km) Start – Kemer Olbia Parkı

08:30 AG SEED Pisti (49 km) Başlangıç ​​- Kemer Olbia Parkı

14:00 AKRA Gran Fondo Antalya Ödül Töreni – Kemer Olbia Park

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

atasehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler